Go to content
€17.00
Buy

Merchant

Retkipaikka kauppa@retkipaikka.fi 040 679 6568 Company id: 2398869-9 Merchant terms

Kirja opastaa sataan linnaan ja linnoitukseen eri puolilla Suomea Itämeren saarilta pohjoisimpaan Lappiin. Oppaan avulla löytyy kiintoisia kohteita niin keskeltä asutusta kuin lähes koskemattomasta luonnosta. Kohteet on ryhmitelty siten, että niistä on helppo valita parhaat paikat kotiseudulta tai lomamatkan varrelta. Kartat, koordinaatit ja ajo-ohjeet auttavat kohteen paikallistamisessa.

Kohteiden joukossa on monenlaisia puolustusvarustuksia kivikaudelta nykyaikaan: linnavuoria, keskiaikaisia valtakunnanlinnoja, 1700-1800-luvun bastionilinnoituksia maalla ja merellä, venäläisten ensimmäisen maailmansodan aikana rakentamia varustuksia, talvi- ja jatkosodan aikaisia linnoitteita sekä joitakin nykyaikaan asti puolustuskäytössä olleita kohteita.

Kirjan tekijä, maantieteilijä Jussi Iltanen on tutkinut Suomen asutushistoriaa ja -maantiedettä. Hän on valinnut oppaan kohteet niin, että mukana on monipuolisesti eri aikakausina ja eri käyttötarkoituksiin rakennettuja linnoja ja linnoituksia, joihin myös matkailija voi tutustua. Oppaan avulla selviää, millaisia puolustusvarustuksia eri aikoina on rakennettu, ja miten ne ovat säilyneet nykypäivään.

Koko 12 × 21 cm
160 sivua, pehmeäkantinen