Go to content
€420.00 / 4 d
Price includes 1 person.

Merchant

Retkipaikka info@haltia.com 040 163 6200 Company id: 2398869-9 Merchant terms

Haluatko päästä syvemmälle retkimelonnan saloihin? Haluatko oppia suunnistamaan saaristossa, tekemään turvallisia päätöksiä ja tulkitsemaan säätä? Haluatko päästä lähemmäs meloja 2 - korttia? Tämä retki on sinua varten!
 

Tammisaaren saariston kansallispuisto on loistava kohde ensimmäiselle merimelontavaellukselle. Se sijaitsee lyhyen ajomatkan päässä Helsingistä ja tarjoaa Saaristomerenkaltaista kauneutta pienoiskoossa. Siirtymät kansallispuiston alueella ovat mukavan lyhyehköjä, tarjoten kuitenkin erilaista luontoa ja maisemaa suojaisan sisäsaariston suurien ja rehevien saarien syleilystä karuihin ulkosaariston luotoihin ja majakoihin.

Tervetuloa Retkipaikan ja Halla Outdoorsin retkimelontakurssille!
 

Melontaretkellä pääset tutustumaan mm. merikartan lukemiseen, saaristossa suunnistamiseen/liikkumiseen, retkietikettiin, leiriytymiseen, sään lukemiseen, retken suunnitteluun, turvallisuusajatteluun, kajakin pakkaamiseen sekä tietenkin melontataitoihin.

Retkimelontakurssilla on mahdollisuus treenata tekniikoita ja tieto/taitoja meloja 2 - tasolle asti.  Pakettiin kuuluu teams-tapaaminen, jossa käydään läpi valmistautumista retkeen.  
 

Tammisaaren saariston kansallispuisto on täynnä upeita kohteita kuten Jussarön vanha kaivossaari, jossa sijaitsee mustasta hiekasta tunnettu Iron beach; Fladalandet, joka on leiriytymisen kannalta yksi idyllisimpiä alueen saaria; suuri Elgö hirvineen ja valkohäntäkauriineen; Sundharunin kaunis majakkasaari; unohtamatta tietenkään Byxholmenia ja sen kuuluisaa saunaa!

Lue Retkipaikasta: Hätkähdyttäviä kontrasteja rumankauniilla Jussaröllä - ja muut Tammisaaren saariston kansallispuiston helmikohteet.

Neljän päivän melontavaellus on pituudeltaan optimaalinen vaelluksiin ja retkeilyyn tutustuvalle. Pääset hyvin uppoutumaan retkielämään ja saariston henkeen, mutta matka ei kuitenkaan ole liian pitkä tai haastava kokemattomalle. Melontavaelluksen tavoitteena on saaristosta nauttimisen lisäksi kasvattaa jokaisen osallistujan merimelontataitoja ja valmistaa ihmisiä omille melontavaelluksille. Ajatuksella, taidolla ja hyvällä valmistautumisella melontavaellukset ovat turvallisia toteuttaa.

Retkimelontakurssilla on mahdollisuus treenata tekniikoita ja tieto/taitoja meloja 2 – tasolle asti. 

AJANKOHTA

RETKIMELONTAKURSSI TAMMISAAREN SAARISTON KANSALLISPUISTOSSA 13.-16.7.2022, ke-la.
Aloitus kello 10.00 Tammisaari Sommarö – lopetus 15:00 Sommarö.

Kesällä 2022 järjestetään yksi avoin retkimelontakurssi.
 

AIKATAULU

Melontapäivien pituus ja matka vaihtelevat vallitsevista olosuhteista, sekä reitti valinnoista riippuen. Pyrkimyksenä on pitää päivän melontaetäisyydet alle 20 km mittaisina. Meloessa pyrimme pitämään pienen tauon vähintään kerran tunnissa, sekä pidemmän tauon 3-4 h välein. Pyrimme leiriytymään aina ajoissa, jotta iltatoimille ja leiriytymiselle jää riittävästi aikaa.
Huom. Aikataulu on suuntaa antava ja tulee elämään tilanteen mukaan.

Päivä 1:
10:00 Tapaaminen Sommarössä
12:00 lähtö vesille
15:00 lounas
18:00 rantautuminen leirisaarelle (viimeistään)
18:00 -> Leirin pystyttäminen, Illallinen ja iltatoimet

Päivä 2:
10:00 lähtö vesille
13:00 lounas
18:00 rantautuminen yöpymissaarelle
18:00 -> Leirin pystyttäminen, Illallinen ja iltatoimet

Päivä 3:
10:00 lähtö vesille
13:00 lounas
18:00 rantautuminen yöpymissaarelle
18:00 -> Leirin pystyttäminen, Illallinen ja iltatoimet

Päivä 4:
10:00 lähtö vesille
13:00 lounas
15:00 paluu Sommaröhön

Päiviin sisältyy suunnistusharjoituksia, leiritaitoja, tietopaketteja, turvallisuusajattelua ja reflektointia. Sekä hyvän mielen hengailua. Niin ja tietty melontaa.

 

RETKEN SISÄLTÖ

– Teams-kokous jossa käydään läpi varusteita ja valmistautumista retkeen.
– Infopaketti melontavaellukseen valmistautumisesta
– Kouluttajan tuki melontavaellukselle valmistautumisessa
– 4 päivän opastus 
– Kajakki ja melontavarusteet (sieni, aukkari, liivi) 
– 1 kuivapussi per asiakas
– Karttatuloste
– Turvallisuussuunnitelma (jotta pääsette tutkimaan etukäteen miten me olemme varautuneet asioihin ja mitä itse miettiä)
 

Retken hinta: 420€ sis kajakin (ilman kajakkia 350€)
Maksimiosallistujamäärä: 8 ihmistä
Retki toteutuu jos sille ilmoittautuu 3 ihmistä.


Halla Outdoorsin pääkouluttajana toimii Antti Uski. Hän on kouluttanut satoja ihmisiä melomaan, ja kouluttaa myös ammattilaisia, kuten eräoppaita ja melontaohjaajia. Antin ammattiylpeys, silmä tekniikalle ja yleinen rento ote elämään takaavat nautinnollisen tavan syöksyä melonnan alkeisiin. 


Ilmoittautuminen kurssille on sitova. Osallistumismaksun saa takaisin jos on näyttää lääkärintodistus tai muu vastaava todiste ylitsepääsemättömästä esteestä, mikäli osallistuminen peruutetaan ennen kurssin alkamista.
Ilmoita estymisestäsi: info@hallaoutdoors.com.

Halla Outdoors pidättää oikeuden peruuttaa reissu jos tulee hirmumyrsky tms ylitsepääsemätön este. Tässä tapauksessa osallistujat saavat rahansa takaisin kokonaisuudessaan, tai sitten voimme yrittää sopia uutta retkeä!

Jos haluat osallistua retkelle omalla kajakillasi on tämä mahdollista ja huomioidaan hinnassa! Otathan yhteyttä meihin (info@hallaoutdoors.com) niin mietitään yhdessä soveltuuko sinun kajakkisi merimelontaretkelle.