Siirry sisältöön
29,00 €

Kauppias

Retkipaikka info@haltia.com 040 163 6200 Y-tunnus: 2398869-9 Kauppiaan ehdot

Jukka Parkkisen ja Tuija Wetterstrandin kokoama opaskirja esittelee yli sata kalliomaalauskohdetta eri puolilta Suomea – mukana ovat lähes kaikki löydetyt kalliomaalaukset. Jokainen kohde esitellään havainnollisesti kuvin ja tekstein. Teos sisältää myös tietoa maalausten kuvasymboliikasta ja löytöhistoriasta.

Kalliomaalaukset sijaitsevat usein vaikeasti saavutettavissa paikoissa, mutta oppaan ohjeilla ne on helppo löytää. Jokaiselle kohteelle annetaan paikkakoordinaatit ja lähin lähtöpaikka, josta kohteeseen pääsee autolla, jalan, pyörällä tai vesitse jokamiehenoikeuksia noudattaen. Kohteet on ryhmitelty alueittain niin, että samalla matkalla voi käydä katsomassa mahdollisimman monta maalausta.

Suomen kalliomaalaukset on saatavana myös pdf-muotoisena sähkökirjana, jossa kallio- maalauskohteista ja lähtöpaikoista on suorat linkit Kansalaisen karttapaikkaan ja Google Mapsin karttoihin.

FM Jukka Parkkinen on kirjailija ja FM Tuija Wetterstrand toimittaja, koulutukseltaan arkeologi. He hullaantuivat muutama vuosi sitten kalliomaalauksiin ja ovat sittemmin ajaneet kymmeniätuhansia kilometreja etsiessään ja valokuvatessaan kohteita.


Lue kirja-arvio Retkipaikasta >> Suomen kalliomaalaukset
 

Kirjailija: Jukka Parkkinen; Tuija Wetterstrand
Kustantaja: Suomalaisen Kirjallisuuden Seura
Kieli: Suomi
Sivumäärä: 200
Asu: Pehmeäkantinen kirja
Painos: 2. p.