Siirry sisältöön
28,90 €

Kauppias

Retkipaikka kauppa@retkipaikka.fi 040 679 6568 Y-tunnus: 2398869-9 Kauppiaan ehdot

Autiotupa on kaikille luonnossa liikkuville avoin ja maksuton majapaikka - vaeltajan koti erämaassa. Näillä kulkijoiden kämpillä on vuosisataiset perinteet, joiden jatkaminen on jokaisen käyttäjän kunniatehtävä.

Kirjaan on kerätty yli neljänsadan asuinkelpoisen tuvan tiedot. Jokaisesta kämpästä kerrotaan varustelu, koko sekä sijainti koordinaateilla ja karttaliitteessä. Samoissa kansissa esitellään niin Metsähallituksen tuvat kuin muutkin erämaiden avoimet kämpät.

Tarinat tupien historiasta ja kämppien tapahtumista sekä vieraskirjamerkinnät ja päiväkirjaotteet vievät lukijan syvälle autiotupien ja retkiseutujen elämään ja elämyksiin. Kirjassa syvennytään myös autiotupien alkuperäisiin käyttötarkoituksiin savotta- ja uittokämpistä palovartijan majoihin, kalasaunoista hillakammeihin ja kultakämpistä kirkkotupiin - kummitusjuttuja unohtamatta. Oppaan tiedot auttavat yhtälailla tunturikeskusten päiväretkeilijöitä kuin poluttomien erämaiden kulkijoita.

Kirjan ovat kirjoittaneet ja kuvittaneet retkeilytoimittajat ja tietokirjailijat Jouni Laaksonen ja Joel Ahola. Opas perustuu ennen kaikkea vahvaan omakohtaiseen kokemukseen, satoihin autiotupavierailuihin. Tämä on toinen, korjattu painos.

Lue kirja-arvio Retkipaikasta: Retkeilijän autiotuvat - ainutlaatuista kulttuuriperintöä tiiviissä, mutta painavassa paketissa
 

Oppaassa mukana:
- yli 400 yöpymiskelpoista kämppää ja kammia
- lisäksi yli 100 entistä autiotupaa kohtaloineen
- autiotuvat, päivätuvat, varaustuvat, vuokratuvat, tulistelutuvat, kammit, kamiinalliset kodat, saunat
- kohteiden koordinaatit
- Pohjois-Suomen kartta 1:400 000 tupamerkinnöin
- ohjeet tupaelämään
- syventävät artikkelit tupien historiasta ja alkuperästä
- yli 280 valokuvaa tuvista ja kämppäelämästä

Tuotteen koko pakattuna tai myyntipakkauksen koko on arviolta 250 x 170 x 10 mm.
Tekijät: Joel Ahola & Jouni Laaksonen. ISBN 978-952-266-064-0