Siirry sisältöön
170,00 €
170,00 €
Hinta sisältää 1 henkilön. Tämän yli menevät:
  • Aikuiset170,00 €

Kauppias

Luontokeskus Haltia info@haltia.com +35840 163 6200 Y-tunnus: 2398869-9 Kauppiaan ehdot

Retkikurssilla sinulla on täydellinen mahdollisuus tutustua ryhmän kanssa yön yli retkeilyyn ammattitaitoisessa ja turvallisessa ympäristössä. Kurssilla saat kokemusta ja opit taitoja joilla luodaan pohja omille yön yli retkille ja sekä tuleville pidemmille vaelluksille. Kurssilla on varattu aikaa vapaaseen keskusteluun ja kysymyksille, joten saat varmasti vastauksen sinua askarruttaviin retkeily aiheisiin kysymyksiin. Pääset myös halutessasi testaamaan varusteita ennen niiden hankkimista. Kurssilla keskitymme tekemällä oppimiseen; osallistujat mm. valmistavat ruuat omilla retkikeittimillä ja pystyttävät omat teltat sekä osallistuvat suunnistamiseen matkan edetessä. Sinulla ei tarvitse olla aiempaa retkeilykokemusta. Normaali kunto riittää.

Kurssin sisältö

-rinkan pakkaaminen ja säätäminen

-retkivaatetus

-retkikeittimet, retkiruuat, retkikeittimen huolto 

-kartan ja kompassin käyttö. Gps-laitteen ja kännykkasovellusten käyttö.

-teltan pystytys ja teltassa yöpyminen

-kirveen ja puukon turvallinen käsittely sekä tulenteko.

-retkietiketti ja jokamiehenoikeudet

-retkeilyvarusteiden huolto

 

Reittikuvaus

Kurssi alkaa ja päättyy luontokeskus Haltian edestä, joten pääset paikalle vaikka julkisilla. Kurssin aikana kävellään 10 – 15 kilometrin pituinen matka. Osallistujat saavat käsityksen miltä rinkan kanssa kävely tuntuu ja mikä voisi olla itselleen sopiva päivämatka tuleville retkille. Reitti kulkee Nuuksion mäkisessä ja vaihtelevassa maastossa. Yön vietämme hormillisen tulipaikan läheisyydessä, jossa on myös uintimahdollisuus ja ulko-WC käytettävissä. Pidätämme oikeudet reitin muutoksiin.

 

Mukaan tarvitset

Kunnolliset maastoon sopivat jalkineet, sään mukaisen vaatetuksen, mahdolliset omat retkeilyvälineet sekä omat välipalat ja herkut. Osallistujille lähetämme tarkemman pakkauslistan pakkaamisen tueksi.  

Tarvittaeessa voit pientä korvausta vastaan vuokrata rinkan, teltan, makuualustan ja keittimen Haltiasta. Hintaan kuuluu aamupala, lounas x 2, päivällinen sekä avotulella valmistettava iltapala.

Oppaat

Kurssin oppaina toimivat kokeeneet retkeilijät ja luonto- ja eräoppaat Maarit ja Harri Jääskeläinen. Yhteistä retkeilykokemusta pariskunnalla on takana yli 15 vuotta. Harri on hankkinut selviytymiskoulutusta ja on myös itsenäisesti harjoitellut luonnossa selviytymistä. Maarit on Metsämieli-ohjaaja ja voimme aikataulun salliessa kokeilla metsämieli-harjoitteita retken aikana. Oppaat ovat vaeltaneet luonnossa kaikkina vuodenaikoina ja viimeisin pidempi (22 päivää) vaellus toteutettiin Käsivarren erämaassa talvella 2021. Vastaamme mielellämme kysymyksiisi kurssiin liittyen.