Siirry sisältöön
59,00 € / vrk
59,00 €
89,00 €
Varaa

Kauppias

Valla Outdoors info@vallaoutdoors.com 0415346742 Y-tunnus: 3107558-2 Kauppiaan ehdot

Yöretkikurssi lapsiperheille, 5-10-vuotaat

Lasten (5-10 vuotiaat) ja aikuisten yhteiselle yöretkikursille kannattaa lähteä, kun haluatte lasten kanssa löytää yhteisen polun retkeilyyn ja luonnossa leiriytymiseen. Yöretkikurssilla opetellaan pystyttämään teltta ja ripustamaan riippumatto, tulien tekoa, vuolemista, ruuanlaittoa, reittisuunnittelua ja retkeilyalueilla suunnistamista. Kaikki oppivat vastuullisen retkeilyn periaatteet ja jokamiehenoikeudet kaikenikäisille lapsille sopivalla tyylillä - leikkien ja konkreettisten esimerkkien kautta. 

Retkikurssi tapahtuu lasten ehdoilla ja sopii kaikille 5-10-vuotiaille lapsille, jotka jaksavat kävellä noin 2 kilometriä epätasaisessa maastossa, pitävät ulkona leikkimisestä ja joita kiinnostaa opetella vuolemaan puukolla ja sytyttämään tulet ilman tulitikkuja. Yö nukutaan teltoissa tai muissa majoitteissa ja kaikki ateriat syödään ulkona. 

Kurssi alkaa tunnin verkkokurssilla reittisuunnittelusta. Leiriytyminen, muut käytännön harjoitukset ja leikkiminen tapahtuu Nuuksion kansallispuistossa, Urja-järven leiripaikalla ja sen läheisyydessä. Perheiden yöretkikurssin retkiosuus kestää yön yli alkaen klo 18 ja loppuu seuraavana aamuna klo 11. Iltaruoka ja aamiainen valmistetaan ja syödään yhdessä. Samalla kokeillaan erilaisia retkikeittimiä ja opetellaan käteviä tapoja hoitaa lapsiperheen retkiruokailu. 

Hinta: Aikuinen ja lapsi 59 € tai perhehinta 3-4 aikuista/lasta 89 €

Kurssin hintaan kuuluu 1 h verkkokurssi  ja yönyli -retkikurssi Nuuksion kansallispuistossa, kompassien ja kansallispuistojen karttojen laina, lapsille turvallisten puukkojen laina, retkikeitinten laina sekä retkiruoka illalla ja aamulla keittimillä valmistettuna. Telttojen ja muiden leiriytymisvälineiden lainaamiseen tai vuokraukseen saat ohjeet oppaalta ennen kurssin alkua. 

Kurssin vetäjä Mia Sinisalo on erä- ja luonto-opas ja luokanopettaja, joka uskoo, että lasten on hyvä vähän seikkailla. 

TURVALLISUUS:

  • Ryhmään otetaan enintään 4 perhettä.
  • Pidämme turvavälit 1,5 m.
  • Kädet pestään ennen kurssia. Kurssin aikana käytetään käsidesiä, vettä ja saippuaa käsien puhdistamiseen. Halutessaan voi pitää kasvosuojaa. 
  • Jokainen aikunen-lapsi/set -ryhmä käyttää yhtä ja samaa (veden- ja pesunkestävää) karttaa, kompassia, keitintä ja puukkoa.  Kaikki välineet on puhdistettu ennen kurssia.
  • Kaikilla on omat ruokailuvälineet. 
  • Metsäpalovaroituksen aikana emme sytytä avotulia tai tee tulentekoharjoituksia

Maksuton verkkokurssi reittisuunnittelusta 27.8. klo 18.30-19.30