Siirry sisältöön
Retkipaikka 3 kirjan paketti
60,00 €

Kauppias

Retkipaikkainfo@haltia.com040 163 6200Y-tunnus:2398869-9Kauppiaan ehdot
Pakettihinta!

Kolme Retkipaikan kohdekirjaa yhtenä pakettina!
 

Sisältää:

  • Retkipaikka - Seikkailuja Suomen luonnossa

  • Retkipaikka - Uudet seikkailut

  • Retkipaikka - Seikkailuja kauneimmissa maisemissa


    Retkipaikka - Seikkailuja Suomen luonnossa (uudistettu painos 2021, ilmestynyt 2015)
    Luonto tarjoaa retkeilijälle loputtomasti elämyksiä ja uutta koettavaa. Tässä kirjassa 22 aktiivista retkeilijää kertoo omista suosikkikohteistaan kaikkialla Suomessa.

Artikkeleissa esitellään noin 80 pääkohdetta ja seikkailuhenkisille lisäksi koordinaatteina noin 200 muuta kiinnostavaa tai ainakin sellaiseksi arveltua paikkaa. Monipuolisesti erityyppisiä kohteita synkistä rotkoista Paavolan satumaiseen tammeen, Saraakallion kalliomaalauksista Lemböten kappeliin ja Manamansalon retkeilyseutuihin. Esittelytekstit, kuvat, koordinaatit ja sijaintikartat.

Paikoista kerrotaan omakohtaisella kokemuksella ja innostuksella, joka houkuttelee omien retkien suunnitteluun. Retkipaikka – Seikkailuja Suomen luonnossa on toteutettu yhteistyössä Karttakeskuksen kanssa.

Kaikista kohteista on elämyksellisen tekstin lisäksi mukana maastokelpoiset kartat ja kuvat. Mukana on erikoisia luonnonmuodostelmia, kuten kiviholveja, luolia, rapautumisonkaloita, vesiputouksia, raukkeja ja rotkoja. Toinen mielenkiintoinen kohderyhmä ovat muinaiset ja ehkä nykyisetkin voimapaikat, pyhät kalliot, linnavuoret, jättiläisten asuinsijat ynnä muut arvoitukselliset paikat.

Opaskirjan kohteet on jaettu maakunnittain ja kustakin kohteesta esitetään koordinaatit tarkan paikantamisen helpottamiseksi.


Retkipaikka - Uudet seikkailut (2019)
Kirjassa esitellään 80 upeaa ja yllätyksellistä retkeilykohdetta eri puolilta Suomea. Tunnelmalliset retkitarinat upeine valokuvineen sisältävät myös tarkat sijaintitiedot sekä vinkkejä muista lähiseudun retkikohteista. Kirjoittajien omakohtaiset kokemukset tulevat teksteissä hyvin esiin ja innostavat omien retkien suunnitteluun ympäri vuoden! Paikat on jaotelty maantieteellisesti, joten oman maakunnan tai reissun varrelle osuvat kohteet on helppo löytää. 

Näppärän kokoinen teos sujahtaa vaivatta retkireppuun tai vaikka auton ovitaskuun, ja tarjoaa vinkkejä elämyksellisiin retkikohteisiin rannikolta avotuntureille.

Vesiputouksia, kristallinkirkkaita järviä, harjupolkuja, vanhan metsän hiljaisuutta, puronvarren linnunlaulua ja tunturipaljakan tuulta - tämä ihana opaskirja on täynnä tuoksua ja tunnelmaa suomalaisesta luonnosta.

Kohteiden valinnassa on huomioitu paitsi monipuolisuus, myös luonnon kestävyys: esittelyssä ei ole kohteita, joiden näkemiseksi kenenkään tulisi kulkea koskemattomassa luonnossa ilman valmista polkua. Jokaisesta kohteesta on esittelyteksti, kartta ja kuva. 

Retkipaikka - Seikkailuja kauneimmissa maisemissa

Supersuosittu Retkipaikka-kirjasarja sai jatkoa. Tuorein seikkailukirja johdattaa sinut Suomen kauneimpien maisemien äärelle Ahvenanmaalta Utsjoelle – mukana 80 upeaa paikkaa eri puolilta Suomea. Kirjassa sukelletaan muun muassa kaikkiin maamme virallisiin kansallismaisemiin sekä kymmeniin muihin kohteisiin. Teoksen opastamana voit siis suunnitella vaikkapa eeppisen kansallismaisemakierroksen, tehdä pyöräilyretkiä Suomen kuvauksellisimpiin maisemiin sekä löytää hienoimmat kohteet ja reitit laajojenkin maisemien sisältä. Tilaa omasi nyt.

Vaikka maisema on käsitteenä laaja, on kirja jälleen tulvillaan vinkkejä pistemäisistä hienoista kohteista sekä reiteistä, joita suurienkin maisemien sisällä kannattaa kokea. Esimerkiksi eräs Suomen kauneimmista kansallismaisemista, Punkaharju, kätkee harteilleen paitsi hyvin erikoisen metsän, myös mitä kauneimmalta paikalta löytyvän laavun – tiedätkö minkä? Entäpä millainen pyöräretki kannattaa suunnitella pohjoiskarjalalaiseen vaarakylien kansallismaisemaan? Erään upean näköalavaaran metsien kätköistä löytyy yleisessä käytössä oleva sauna – tämäkin paikka paljastuu kirjan sivuilta!

Kirjan kohde-esittelyiden takana on jälleen komea joukko retkipaikkalaisia, lähes kolmekymmentä ihmistä, ja kohde-esittelyiden ohessa tarjolla on myös runsas määrä aktiviteetti-, valokuvaus- ja muita vinkkejä, joiden inspiroimana kohteet voi kokea mahdollisimman monipuolisesti. Esittelyistä on hauska poimia vinkit mielenkiintoisille pyöräilykierroksille, kutkuttaville melontaseikkailuille tai huolettomille roadtripeille – mikä ikinä onkaan oma mielitapasi liikkua. Tekstit perustuvat kirjoittajien omiin kokemuksiin ja havaintoihin kyseisistä retkikohteista.